A texty v jiném jazyce? Přeložte si je kliknutím na vlaječku.
Translate the texts and pages through the Translator !

1) Click on the flag.

2) or choose language below

Novinky

květen 2016 Terorie Vodum byla publikována na Wikipedii, nevyhověla požadavkům Wikipedie a byla smazána. Kopie původního článku na Wikipedii je zde.
duben 2016 Kniha dorazila v rámci povinných výtisků do zákonem daných knihoven. Kniha je i v muzejní knihovně v Jindřichově Hradci.
září 2015 Kniha se nabízí v e-shop vydavatele a dorazila do městské knihovny v Jindřichově Hradci.
2. 8 2015 Kniha se nabízela na porcinkuli v J. Hradci na stánku vydavatelství EPIKA, viz foto na webu nakladatele. červenec 2015 Kniha vyšla v nakladatelství EPIKA.
Nejčtenějších 30 článků a stránek
z celkem asi 52 + 34 publikovaných

Prostě Hawking

Kniha, kde je vybráno několik vědeckých citátů již zemřelého Stephense Hawkinga a přidala se k nim omáčka, která by měla čtenářovi umožnit z toho citátu něco pochopit.
Hawking měl proti ostatním vědcům výhodu, nemusel učit. Tedy byl vědec na plný úvazek, byť byl profesorem, což je v akademickém světě spíše výjimka.
Výzkum stojí velké peníze. Když vezmeme v úvahu počet obyvatel a výdaje na vědu a výzkum, v roce 2019 by to mělo být 36 miliard , tak na každého obyvatele včetně nemluvňat to vychází ročně na 3403 Kč. Když vezmeme v úvahu ty, co platí většinu daní, tak tu částku můžeme zhruba vynásobit ×3 a vyjde nám na jednoho asi 10 tisíc, tedy na manžele 20 tisíc.
Stavbu dálnice by lidé podpořili, stavbu škol také, ale výzkum vesmíru? Opravdu lidi zajímá otázka typu: „Kdo jsme, odkud jdeme a kam kráčíme?“ Opravdu by za to dali manželé ročně 20 tisíc, aby podpořili výzkum této otázky? Skoro určitě by většina sice řekla, že by je to zajímalo, ale ne zase do detailů typu singularita, ale ta samá většina by odmítla na to dát peníze s tím, že za tak velké peníze je ta nějaká singularita zase tak nezajímá. A někdo by řekl, že na výzkum nemá volné peníze, že pořád je něco potřeba dětem kupovat.


A o čem vědci bádají? Vymýšlejí si matematické, fyzikální a bůhvíjaké modely, které by vesmír, jeho vznik a vývoj popsali. Pokuste si vymyslet matematický model, co bude třeba dělat kámen, když ho hodíte z kopce, jak dlouho a kam se dokutálí, zda zatočí, zda doprava či doleva. Když model vytvoříte, „bude chleba levnější?“ K čemu nám bude informace o singularitě vesmíru za miliardy korun?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Co je víra, co je pravda?

Pokud byste uvěřili ve vodu či v pojem vodum, nikomu tím neublížíte. Náboženskou víru doprovází celé dějiny lidstva jen násilí a smrt, náboženství potřebují jen lidé, na rozdíl od jiných živočichů, aby zakryli svou špatnost.
Ve víře ve vodu jste nesmrtelní, můžete být čímkoliv na Zemi, můžete putovat vesmírem.
A pokládat někomu otázku, zda věří ve vodu či vodum? Pak byste museli nejprve říci, co je pravda.

Jak získat knihu

obalka-predni.jpg obalka-zadni.jpg


























Obsah knihy najdete na webu
Kniha vyšla na konci července 2015.
Knihu si může půjčit v knihovnách, které archivují povinné výtisky.
Možná dám někdy na tento web knihu jako e-book.

Twitter VodumCz