V časopise Rexlex 2017/16 a píše, že nějaká Ella má web k jídlu a propaguje na něm zdravé jídlo, připomíná mi to to, čemu se říká raw strava. Souhlasím s tím, že čím méně do stravy zasahujeme vařením, tím je jídlo kvalitnější. A mikrovlnka je přímo zabiják kvalitního jídla.
Proč asi začali naši předchůdci jíst „nezdravě“? Všechno je o času a přežití. Kdo chtěl přežít, musel jíst maso, které přinese daleko více energie než třeba mrkev. A vypěstovat mrkev je složitější, než vypěstovat kuře, to vyroste za 3 měsíce. A pěstované kuře si může odnést do dalšího obydlí, můžete ho schovat, pěstovanou mrkev nepřenesete a neschováte, musí být venku. A raw strava je proti tomu kuřeti šíleně drahá.
Obecně si myslím, že tyto „výkřiky“ typu raw jsou v tom, že lidé mají stále více času a peněz. A že až začne ekonomická recese (odhaduji rok 2018), že se lidé zase „pokorně“ vrátí do „normálu“.
Leave a Reply