Proč byla – je? nemoc kuru důsledkem pojídání mozků lidí? Proč vadí zrovna pojídání mozku a ne třeba ruky, nohy, „kýty“. Kanibalismu se dopustili cestující havarovaného letadla v roce 1972, viz například článek na iDnes.cz, a žádné zdravotní následky neměli. A zda se nějak projevil nemocí kuru kanibalismus v Sovětském svazu během hladomoru v roce 1921 či v době obléhání Petrohradu za druhé světové války již těžko zjistíme, mrtví se počítali na miliony.
Mozek je něco speciálního a má v sobě i prionové bílkoviny a to je ten problém pro kanibaly.
Mozek je podle mé teorie slouží jako „vysílač“ ke komunikaci s inteligentní vodou. A prionové bílkoviny neumí tělo vyloučit, asi je to logické, aby tělo nevyloučilo svou vlastní bílkovinu potřebnou pro funkci mozku. A pokud se začnou v mozku míchat dvě různé bílkoviny nutné pro funkci „vysílače“ dohromady, nastane u kanibalů chaos ve „spojení“.
Ale proč nenastane chaos, když lidé sní mozek prasete, běžně prodávaný v masnách? Můžeme předpokládat, že v tomto případě bývá prasečí mozek tepelně upraven rozhodně lépe, než tomu bylo u kanibalů. Když předpokládáme u kanibalů použití ohniště na úpravu lidského masa, tak těžko můžeme předpokládat nějaké opečení či tepelnou úpravu masa, kdy by došlo ke zničení prionových bílkovin, kanibalové jedli lidský mozek patrně syrový. Z toho by mohlo vyplývat, že pokud by kanibalové jedli lidský mozek vařený či pečený, a obecně by lidské maso řádně tepelně upravili, tak by se u nich nemoc kuru neprojevila.
Obdobně u nás je povinnost každé maso uloveného zvířete nechat zkontrolovat veterinářem a obecně se doporučuje ho řádně tepelně upravit, žádné „tatarské bifteky“?
Bát se pojídání prasečího mozku? Je to jako u ryby fugu a obecně u jedení masa, když maso správně upravíte, tak žádný problém nevznikne. Pokud máte obavy, staňte se vegetariány. (:-))
Leave a Reply